Van werkloos tot dakloos tot vertrek!

 • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
 • Huidige kilometerstand : 0 km
 • Aantal dagen onderweg: 0 dagen
 • Huidige locatie: Geldrop, Nederland
 • Laatste update: 3 juni 2015

De afgelopen 4 weken waren erg hectisch maar ook heel bijzonder!

Ralph had op 8 mei 2015 zijn laatste werkdag. Janneke op 22 mei, met als afsluiter een onvergetelijke afscheidsavond/nacht in Tilburg met lieve (ex)collega’s. Een vreemd en ook emotioneel moment om afscheid te nemen van twee hele fijne banen!

Tussen de laatste werkweken door zijn we begonnen met het verhuizen van onze inboedel naar Janneke d’r vader. Daar kunnen we gedurende onze reis alles opslaan en ook tijdelijk wonen als ons avontuur erop zit. Op 27 mei hebben we de sleutels van ons huis ingeleverd.

In de periode van de laatste werkdagen en verhuizing ging de auto kapot… Terwijl we ‘m wegbrachten voor de APK-keuring op 9 mei, liet ie ons na 35 km al in de steek… Geen goede voorbode. Lang leve de ANWB die via een sleepwagen de auto naar de garage heeft gebracht!

Pech 1 Pech 2 Pech 4

Helaas bleek de schade ernstig. Een cilinderkop was vastgelopen. Na ruim een week kregen we ‘m gefikst en APK-gekeurd weer terug.

Na de APK hebben we de auto een Hollands en Brabant tintje laten geven. Niels Bakkerus heeft een geweldige graffiti op beide zijkanten gespoten, waar we ontzettend blij mee zijn. Het zal niet moeilijk voor ons worden om contact met de locals te leggen, de auto trekt genoeg bekijks en veel mensen stoppen om een kijkje te nemen!

20150521_120547 20150521_122426 20150521_140349 20150521_150316 20150521_174230 20150521_17462120150521_174431 20150521_174605

Behalve de auto begaf ook Ralph z’n voortand het, dit tijdens de verhuizing. Deze brak bijna af, waardoor een spoedafspraak bij de tandarts noodzakelijk was. Alsof het nog niet hectisch genoeg was!

Voortand afgebroken

Na de verhuizing hebben we nog verschillende afscheidsfeestjes gehad. Op 28 mei met vrienden en familie in Café/bierbrouwerij Van Moll in Eindhoven. Op 29 mei een stapavond met Janneke d’r broer, zus en schoonzus In de Gammele Geit in Geldrop. En op 31 mei tot slot nog een bbq met de twee met onze families, wat ondanks de regen een hele gezellige avond was!

20150528_203929

Afscheidsfeest bij Van Moll

Nu alle afscheidsfeestjes erop zitten, alle voorbereidingen getroffen zijn, is het dan eindelijk tijd te vertrekken!!! Morgen, op 4 juni 2015 gaan we rijden. Het voelt goed om na 4,5 jaar voorbereidingen en fijne afscheidsmomenten te gaan en onze grote droom uit te laten komen.

20150601_141233                                 20150601_144653

Veel mensen vragen ons of we gespannen zijn. Maar de enige spanning die we hebben is of de auto het goed blijft doen! Verder zijn we erg relaxt en kijken we erg uit naar deze droomtrip.

CIMG5441

We zullen starten in Scandinavië, maar via welke route we hier naartoe gaan geen idee! We hebben toch alle tijd en zijn nergens aan gebonden. Een heerlijk en luxe gevoel. Als we onderweg zijn, kijken we wel of we via Denemarken gaan of via de Baltische Staten.

CIMG5438

We willen de zomerperiode in Scandinavië doorbrengen. Als dit allemaal goed gaat, willen we ergens eind augustus / september terugkomen naar NL om de auto te verschepen naar Zuid-Amerika. We zien de komende drie maanden dan ook als test-rit. Mochten er nog aanpassingen nodig zijn, kunnen we dat in de periode doen dat we even in NL zijn. En dat geeft ons de gelegenheid om alle afscheidsmomenten van de afgelopen tijd weer eens over te doen! Dus tot over een paar maandjes lieve mensen!

CIMG5433

 

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

6 Responses to Van werkloos tot dakloos tot vertrek!

 1. Michiel says:

  Hallo!

  Wat een gaaf artikel in het NKC blad! Heb veel gereisd met de motor en krijg weer helemaal de reiskriebels!

  Heel veel plezier en een veilige trip gewenst vanuit Hollandse Arnhem.

  Vriendelijke groeten
  Michiel

  • Hoi Michiel, beetje late reactie van ons, we zagen je reaktie nu pas, maar alsnog bedankt voor je enthousiaste bericht en leuk dat je ons via NKC gevonden hebt! Hopelijk dat je herleefde reiskriebels weer op pad kunnen binnenkort!? Groetjes, Janneke en Ralph

 2. John Peijenburg says:

  Hallo Ralph,

  Sorry dat ik zo laat reageer.

  Ik ben erg benieuwd hoe het met jullie gaat.
  Waar zit je ergens? En heb je avonturen met ons te delen.

  Groeten,

  John

 3. Karin de Jong says:

  Have fun crazy dutchies :). We denken aan jullie, XX

 4. dutchonwheels says:

  Thanks voor je lieve bericht sis. LY2 xxxx yls

 5. Marieke van Amstel says:

  Een hectische maar ook bijzondere tijd voor jullie. Vandaag het afscheid met tranen, de emoties liepen even op. Ik heb er alle vertrouwen in dat jullie reis helemaal geweldig gaat worden. Ik ben blij dat ik jullie afgelopen week nog zoveel heb kunnen zien. Geniet ervan samen, carpe Diem !!! Xxx ly ybs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *