Tijd voor de grote oversteek!

 • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
 • Huidige kilometerstand : 103423 km
 • Totaal afgelegde kilometers: 15300 km
 • Aantal dagen onderweg: 163 dagen
 • Huidige locatie: Geldrop, Nederland
 • Laatste update: 28 maart 2016

Na een poosje radiostilte is het wel weer eens tijd voor een update!

In onze vorige blog schreven we dat we waarschijnlijk een andere motor met meer power in wilden gaan bouwen, omdat tijdens onze 5 maanden durende testreis onze auto het toch wel erg zwaar te verduren had heuvel- en bergop.

Na de nodige research te hebben gedaan bij verschillende garages en ervaringsdeskundigen, besloten we voor een 200TDI motor te gaan, zonder de turbo. Alhoewel we deze motor gelukkig zeer snel op de kop konden tikken (wat schijnbaar niet zo gemakkelijk is omdat het aanbod niet zo groot is) werd het desondanks om allerlei redenen een langer project dan gedacht.

Ralph heeft wekenlang in de garage van/met Ad (AG All Wheel Service) aan de ombouw gewerkt. De nieuwe (tweedehands) motor is eerst helemaal uit elkaar gehaald, nagekeken en gereviseerd. Na lang sleutelen en meermalen geduldig wachten op bestelde onderdelen uit Engeland, was de ombouw begin maart dan eindelijk klaar.

 

2015-12-28 17.39.50     2016-01-08 15.55.24

20160210_144011

Na nog wat kleine tegenslagen (gesprongen olieleiding en gebroken steekas…) was het gelukkig weer tijd om een nieuwe testrit te gaan maken. Eerst 3 dagen in Nederland en daarna 9 dagen door België, Noord-Frankrijk en Luxemburg.

                    

Gelukkig hadden we stralend weer en waren we erg onder de indruk van de verschillende 1e Wereldoorlog gedenkplaatsen die we aangedaan hebben. We hebben langs een deel van het westelijk front gereden. Deze loopt van de Belgische kust tot aan Zwitserland.

               

               

Tot onze grote opluchting doet de auto het weer goed en het belangrijkste: met de nieuwe motor hebben we meer power, wat vooral bergop een aanzienlijk verschil is. Een snelheidsduivel zullen we desondanks nooit worden, dus het inhalen van andere auto’s zal blijven bij die ene historische keer!

Alhoewel het natuurlijk heel fijn en leuk was iedereen weer te zien, zijn we ook blij om na ruim 4 maanden weer lekker te kunnen gaan reizen. Tijdens onze laatste mini-testreis hebben we weer zo genoten, dat het absoluut naar meer smaakt!

De meest gestelde vraag de afgelopen tijd: “Wanneer gaan jullie weer????”

Eindelijk kunnen we hier duidelijk antwoord op geven, want het gaat nu echt gebeuren!    Begin april verschepen we de auto vanuit Rotterdam naar Montevideo (Uruguay). Deze overtocht duurt plusminus een maand. Wijzelf vliegen op 15 april naar Montevideo. We zullen o.a. tijdelijk in een vakantiehuis van Janneke d’r oud-collega Alejandro op de aankomst van de auto wachten.

Het van boord krijgen van de auto wordt nog een spannende belevenis. Van andere reizigers hoor je uiteenlopende ervaringen, waarbij onduidelijke procesdures en onverklaarbare (hoge) rekeningen helaas geen uitzondering zijn.

We zullen het zien, maar is 1 ding is zeker….. Vamos a América del Sur!!! En we hebben er ontzettend veel zin in!!

Hasta luego!

This entry was posted in Europa, Reisblog, Zuid Amerika. Bookmark the permalink.

13 Responses to Tijd voor de grote oversteek!

 1. lieke says:

  Nou lieverds het gaat nu echt gebeuren.petje af voor jullie doorzettings vermogen. ik ben echt hartstikke trots op jullie . ik wens jullie een hele mooie en veilige reis. heel veel liefs van je mama en schoon mama. xxxxx

 2. Carlijn says:

  Hey Janneke,

  Snap ik, dat jullie na vier maanden ‘thuis’ zijn er weer helemaal zin in hebben!!!
  Geniet weer met volle teugen! Wat zullen jullie weer veel bijzondere dingen meemaken. En leuk dat jullie even in het huis van Alejandro kunnen verblijven 🙂

  Muchos besos Carlijn

  • Janneke & Ralph says:

   Ja, echt leuk hè dat we in Alejandro’s huisje mogen verblijven, de lieverd! Leuk dat we elkaars droomreis volgen Carlijn, jij ook lekker blijven genieten daar in Oz. Muchos besos Janneke

 3. Sanne Brand says:

  Heel veel plezier en succes!

 4. Tom Tiny says:

  Geweldig Ralph en Janneke, wij wensen jullie veel veilige kilometers.
  Laat jullie droom uitkomen.
  Liefs pap mam / Tom Tiny

 5. Gepke says:

  Eeeh fout gedaan, anonym is Gepke

 6. Anoniem says:

  Spannend en gaaf weer! Wij volgen jullie tocht lans s heren wegen 🙂 good luck!

 7. M&M'S says:

  Heel veel plezier met de volgende reis. groetjes m&m’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *