Noorwegen: Het Noorderlicht

  • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
  • Huidige kilometerstand : 97239 km
  • Totaal afgelegde kilometers: 9116 km
  • Aantal dagen onderweg: 104 dagen
  • Huidige locatie: Lofoten, Noorwegen
  • Laatste update: 15 oktober 2015

 

Iets wat we heel graag wilden zien was het Noorderlicht.  Maar omdat hier ook geluk bij komt kijken (het moet helder zijn) en we in de veronderstelling waren dat het vooral ’s winters zichtbaar is, gingen we er eigenlijk vanuit dat we het niet zouden zien. Maar niets is minder waar gelukkig!!

Gelijk in de eerste week dat we in Noorwegen waren, zagen we 6 van de 7 avonden het Noorderlicht! Alhoewel dit natuurlijk helemaal te gek is, waren de eerste drie avonden niet zo spectaculair als we gedacht hadden. Het was niet zo kleurrijk en beweeglijk. Maar gelukkig was dat de daarop volgende avonden wel het geval!! Het was 1 groot dansend spektakel, in de meest mooie vormen en van de ene kleur over in de andere kleur, van wit naar groen en paars. Het komt en gaat heel snel, maar soms blijft het ook heel lang hangen. Het is ongelofelijk hoe mooi het is, wat een natuurwonder!

Het is eigenlijk niet te beschrijven, dus geniet van de foto’s.

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *