Cruise naar Sint Petersburg, Rusland

  • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
  • Huidige kilometerstand : 95108 km
  • Totaal afgelegde kilometers: 6985 km
  • Aantal dagen onderweg: 89 dagen
  • Huidige locatie: Rovaniemi, Finland
  • Laatste update: 30 september 2015

Aangezien we zo dicht bij de grens van Rusland waren, kon een bezoek eigenlijk niet uitblijven. Desondanks lag het niet in de planning  om te gaan, totdat we er in Tallinn achterkwamen dat wanneer je met de ferry vanuit Helsinki naar St. Petersburg vaart, je een 3-daags visum kan krijgen. Er werden verschillende georganiseerde trips aangeboden, met hotel, eten en tours, maar die waren behoorlijk prijzig. Na het Internet afgespeurd te hebben, kwamen we erachter dat het heel goedkoop kan als je alles zelf zou regelen. Dit laatste hebben wij uiteraard gedaan. In 1e instantie geloofden we niet voor hoe weinig geld we konden gaan. De georganiseerde trips lagen tussen €750,- en €1.000,- terwijl wij het zelf voor €189,- hebben gefikst (voor 2 personen, overtocht + 2 overnachtingen op de ferry + 2 hotelovernachtingen)!

Vanuit Tallinn hebben we eerst de ferry naar Helsinki genomen. De eerste bootovertocht met onze auto!  We zijn 2 dagen in Helsinki geweest. Best een leuke stad, maar niet echt een aanrader (het is niet spectaculair), tenzij je van design houdt.

      
In Helsinki hebben we voor het allereerst deze reis NIET in onze auto geslapen! We hebben voor de eerste keer gebruik gemaakt van Air BNB (voor degenen die het niet kennen: dit is een wereldwijd netwerk van overnachtingsmogelijkheden, dat door particulieren wordt aangeboden. Mensen verhuren hun woning of vakantiehuis, geheel of gedeeltelijk, variërend van 1 nacht tot heel het jaar door, van €10 tot €1.000,-). Wij logeerden bij een Finse jongen in z’n appartement. Een leuke manier om kennis te maken met een local.

Na 2 dagen Helsinki namen we (zonder auto) de ferry naar St. Petersburg.  Een hele belevenis om op zo’n immens groot schip te zijn. Er is alles aanwezig: van sauna tot bioscoop, van supermarkt tot meerdere restaurants, van casino tot meerdere disco’s.

       

’s Ochtends kwamen we aan in St. Petersburg. Na 1,5 uur wachten in de rij bij de douane, konden we eindelijk de stad bezichtigen. We hadden prachtig weer gelukkig. Er is zoveel te zien dat 3 dagen eigenlijk te kort is.


Desondanks hebben we in 3 dagen behoorlijk veel gedaan. We zijn naar een hele leuke Russische markt geweest, buiten het centrum, met maar een handjevol toeristen. Hier verkopen ze allerlei spul, waaronder spullen uit de 2e wereldoorlog en uit de Sovjet tijd.
’s Avonds hebben we een boottochtje door de kanalen van St. Petersburg gemaakt.
1 van de highlights vonden wij een bezoek aan het Fabregemuseum, waar we werden rondgeleid door een gids. Fabrege is de ontwerper van o.a. de prachtige, kostbare paaseieren die een Russische tsaar ieder jaar door Fabrege liet ontwerpen als verrassing voor zijn vrouw. De eieren zijn prachtige kunstobjecten, gemaakt van goud en edelstenen, waar verschillende werknemers een jaar lang aan werkten. De eieren werden ieder jaar mooier en kostbaarder.

                 

Een ander hoogtepunt was “The church on the spilled blood”. Een kerk die ter nagedachtenis aan een vermoorde tsaar is gebouwd en 1 van de mooiste kerken is (zowel van binnen als buiten) die we ooit hebben gezien. Van binnen is alles van mozaïek, maar zo gedetailleerd dat je denkt dat je naar muurschilderingen kijkt.

 

En natuurlijk kan het wereldberoemde Hermitagemuseum niet ontbreken als highlight. Wat een groot museum is dit. Te groot om in 1 dag te bekijken.

Leuke weetjes:
Die rare beestjes in Estland uit ons vorige reisblog, blijken “mooseflies” te heten, ofwel elandvliegjes!

  In Helsinki vielen we flauw van de dure prijzen.

 – In St. Petersburg vielen we ook bijna flauw, maar deze keer in positieve zin, aangezien het spotgoedkoop was!

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

One Response to Cruise naar Sint Petersburg, Rusland

  1. Tom Tiny says:

    Ontzettend mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *