Het waren 6 fantastische dagen…

 • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
 • Huidige kilometerstand : 88522 km
 • Totaal afgelegde kilometers: 399 km
 • Aantal dagen onderweg: 6 dagen
 • Huidige locatie: Geldrop, Nederland
 • Laatste update: 10 juni 2015

 

Op donderdag 4 juni 2015 was het eindelijk zover!! We vertrokken richting Noord-Europa, bedoeld als test-vakantie voor onze grote reis naar Zuid-Amerika. Maar dat het na zo’n korte tijd al zo’n grote test zou worden hadden we niet op gerekend…

Pondje bij Cuijk

Na een mooie en leuke tocht via de binnenwegen naar Cuijk, Ahaus en Herford, merkten we al gauw dat de auto niet helemaal in orde was. Elke dag was er na plusminus 2 uur rijden flink krachtverlies en kwamen we nauwelijks meer vooruit. Op maandag zijn we naar een garage gegaan in Herford die o.a. gespecialiseerd zijn in Land Rovers. Nadat zij onderdelen hadden besteld en wij een nachtje mochten “wild kamperen” op hun parkeerplaats (!!!), hebben ze op dinsdag een poging gedaan om de auto te maken. Dit is ze helaas niet gelukt, mede omdat ze niet gespecialiseerd zijn in oude rakkers zoals de onze.  Er werd geadviseerd om niet meer verder te rijden.

SONY DSC     SONY DSC

Camping Herford

Camping Herford

Het probleem zit ‘m waarschijnlijk in de cilinderkop die we drie weken geleden in Nederland nog hadden laten maken.

Om die reden hebben we besloten de auto terug naar Nederland te laten transporteren, zodat de garage die de gereviseerde cilinderkop onlangs gemonteerd heeft, hier nogmaals naar te laten kijken. Natuurlijk speelt ook mee dat we nog dicht bij huis waren èn we een camper-service via de ANWB hebben die de auto kosteloos naar NL transporteert.

Parkeerplaats Land Rover dealer

Parkeerplaats Land Rover dealer

Tja, het waren desondanks 6 fijne en fantastische dagen….We hebben genoten van het prachtige weer, de mooie binnenwegen, het fietsen, het slapen in de daktent en in de auto, het buiten zijn en de vrijheid die je hebt met een “mobiel huis” (die nu dus helaas even niet zo mobiel is!).

Het is ontzettend zuur, maar het is nu afwachten totdat de auto terug is. Hopelijk valt de schade enigszins mee en kunnen we onze reis snel weer hervatten (mogelijk binnen 2 weken). Maar deze keer geen afscheidsfeestjes deel 5 en 6!!

 

 

 

 

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

4 Responses to Het waren 6 fantastische dagen…

 1. peter says:

  Hi Nijssen,
  Gooi er een Toyota Hilux motor in, loopt altijd. Meeste Land Rovers in Asia lopen met een Toyota engine.
  Kind regards Peter.

 2. Stijn says:

  Hoi! Ik ben jaloers, ondanks de stukken!

 3. Joost says:

  Prachtig verhaal! Gaat helemaal goedkomen met die auto.

  Ennuh, misschien geen afscheidsborrel maar een Welcome back borrel?

 4. Ingrid says:

  Hallo Ralph en Janneke. Kort maar krachtig! Jullie hebben ervan genoten! De rest komt nog! Ik houd jullie in de gaten waar jullie ook zitten!!!!!! Succes met de reparatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *