Litouwen

  • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
  • Huidige kilometerstand : 93228 km
  • Totaal afgelegde kilometers: 5105 km
  • Aantal dagen onderweg: 69 dagen
  • Huidige locatie: Helsinki, Finland
  • Laatste update: 10 september 2015

 

Op 15 augustus gingen we de grens over van Polen naar Litouwen.
De hoofdstad Vilnius maakten veel indruk op ons, wat een mooi, oud stadje met veel leuke kroegjes en eettentjes.

 

Veel plekken herinneren nog aan de 2e wereldoorlog, waaronder Paneriai dat we bezocht hebben, een gebied vlakbij Vilnius, waar de Duitsers Joden en anderen tegenstanders executeerden. Een plek waar je heel stil van wordt. En ook veel plekken herinneren aan de 50-jaar-durende Russische bezetting, waaronder het KGB-museum, waar duidelijk wordt hoe het volk onderdrukt werd door het communistische regime. Wat een geschiedenis…

Na nog wat andere plaatsen in Litouwen bezocht te hebben zijn we drie dagen naar het super mooie “Aukstaitija National park” in het oosten geweest. Wat hier goed geregeld is en wat later ook in de 2 andere Baltische staten zo bleek te zijn, is dat er hier gratis kampeerplaatsen zijn op de meest mooie en soms afgelegen plekjes. Er is een toilet (cq een hokje met een gat in de grond, maar ook dat is tegenwoordig “peanuts” voor ons!), een picknicktafel+banken, een kampvuurplek en soms zelfs INCLUSIEF brandhout en een plek waar je hout kan zagen! Heel goed geregeld dus. We hadden een prachtig plekje aan een meertje en stonden met de auto aan het strandje. We hebben er gewandeld en gefietst en toen we op een dag terug kwamen bij bij de auto, was het strandje vol met Litouwers die zo’n beetje allemaal naar de auto kwamen om foto’s te maken!

   

     

        

Voordat we de grens met Letland over gingen hebben we een indrukwekkend nationaal pelgrimsoord bezocht; “The hill of crosses”. Hier zijn door de jaren heen (de geschiedenis en traditie gaat terug tot de 14e eeuw!) inmiddels meer dan 200.000 kruizen in alle soorten en maten door mensen neergelegd.

 

               

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

2 Responses to Litouwen

  1. Ingrid Brouwer says:

    Heb net jullie reisblog ontdekt. Ik volg jullie via facebook. Dit is echt genieten! Wat hebben jullie veel gezien! Wat een natuur! Wat een schitterende foto’s maken jullie! Gekneusde ribben is natuurlijk iets minder. Geniet verder, ik volg jullie. Groetjes, Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *