Via de Poolse Oostzeekust naar Gdansk

 • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
 • Huidige kilometerstand : 90859 km
 • Totaal afgelegde kilometers: 2736 km
 • Aantal dagen onderweg: 40 dagen
 • Huidige locatie: Gdansk, Polen
 • Laatste update: 12 augustus 2015

Vanuit Berlijn zijn we op 31 juli naar Polen gereden, meteen richting de Oostzee. Het is ongelooflijk hoe druk het hier is, de stranden zijn bomvol met vrijwel alleen maar Poolse touristen, een enkele Duitser en een (of 2…) verdwaalde Nederlander.

           

De wegen hier zijn over het algemeen erg goed, op een paar wegen na die onze auto flink doen schudden. Ook hier trekken we veel bekijks met onze wagen. De Polen zijn alleen niet echt de meest sociale mensen en als ze al een poging doen om een praatje te maken, blijven ze stug Pools praten terwijl volgens ons echt wel duidelijk is dat wij (of in ieder geval onze auto dan…) niet uit Polen komt!

Ook al mag het officieel niet, we hebben al verschillende keren wildgekampeerd in Polen. EĆ©n keer bij het strand met alleen een strookje bomen tussen onze auto en het strand. Geweldig hoeveel vrijheid onze auto ons biedt! Wanneer we wildkamperen koken we gewoon ons prakkie, alleen dan wel een simpele maaltijd die snel klaar is. Douchen doen we met onze douchezak, die prima werkt! Alhoewel we ook een chemisch toiletje bij ons hebben, hebben we deze nog niet gebruikt, dit willen we zo lang mogelijk uitstellen.

Na verschillende kustplaatsjes aangedaan te hebben, met als laatste kustplaats het prachtige Gdansk, trekken we de komende dagen richting Litouwen.

 

Leuke weetjes:

Alhoewel onze auto maar max 85 km per uur rijdt, hebben we onze tweede boete ivm te hard rijden opgelopen…

Onze daktent is een magische uitvinding; hij is binnen 5 minuten “opgezet” (en heeft een fikse onweersbui overleefd)

Onze auto rijdt gemiddeld 1 op 7,5

Onze zonnepanelen werken als een tierelier; de koelkast doet het non-stop en  ons koffie-apparaatje blijft heerlijke bakkies produceren

Onze mountainbikes zijn een uitkomst, als we eenmaal gesetteld zijn met de auto doen we alles met de fiets (nu beseffen we pas wat voor goede fietspaden we in NL hebben!)

Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben, hebben ze hier op veel plekken WiFi en is het dus makkelijk contact houden met het thuisfront

We koken vrijwel iedere avond op ons 2pits-kookstel, van pannekoeken tot nasi tot groente, vlees & erdappel.

Wildkamperen

Wildkamperen

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

3 Responses to Via de Poolse Oostzeekust naar Gdansk

 1. Stiek says:

  Ik ben nu al fan van jouw leuke weetjes Knus! Die boetes….te hilarisch!

 2. Ellen says:

  Ha janneke,

  wat leuk om te lezen allemaal en wat fijn dat jullienu toch eindelijk goed op weg zijn! Wat een vrijheid zeg, lijkt me heerlijk!

  Hier ook nieuws, op 22 juli is onze zoon Stijn geboren. Echt een wondertje en een knappe man al zeg ik het zelf šŸ˜‰ alles gaat prima met ons. Helaas komen we deze zomer alleenniet verder dan een weekje zeeland, dus er heerst hier toch ook wel een tikje jaloezie als ik jullieverhalen lees.:) Geniet ervan en ik blijf jullie volgen.

  gr Ellen Pijnenborgh

  • Anoniem says:

   He Ellen, van harte proficiat met de geboorte van Stijn!!! Wat een geweldig nieuws en wat een leuke naam! Erg leuk dat je dat laat weten, ik moest er verschillende keren aan denken. Hopelijk gaat het met jullie alle3 goed. Wat een bijzondere tijd voor jullie, lekker van genieten. Dikke x vanuit Riga/Letland, Janneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *