Letland

  • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
  • Huidige kilometerstand : 93228 km
  • Totaal afgelegde kilometers: 5105 km
  • Aantal dagen onderweg: 69 dagen
  • Huidige locatie: Helsinki, Finland
  • Laatste update: 10 september 2015

 

In Letland hebben we natuurlijk het mooie Riga en veel historische plekken bezocht die net als in Litouwen doen herinneren aan de 2e wereldoorlog en de Russische bezetting, waaronder het voormalige concentratiekamp in Salaspils. Hier staan een aantal immens grote beelden die symbool staan voor de gevoelens van machteloosheid uit deze verschrikkelijke periode. Ook is er een constant geluid van een kloppend hart te horen als je er rondloopt. Opnieuw een plek waar je heel erg stil van wordt.


Vanuit Riga zijn we naar het “Gaujas national park” gereden waar het tijd was voor actie, adrenaline en stoer doen! We zijn hier van een 1200 meter lange bobsleebaan afgecrosst met 85 km/u (een officiële wedstrijdbaan) en een hele steile rodelbaan midden door de bossen. Heel gaaf!


Ook in dit nationaal park was er weer een mooi verzorgde gratis kampeerplek met kampvuur èn marshmallows deze keer!


Maar we wildkamperen niet alleen in natuurrijke omgevingen, soms overnachten we ook op bijv. een parkeerplaats in een dorpje.

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *