Argentinië: We laten ons niet kisten!!!

 • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
 • Huidige kilometerstand : 105429 km
 • Totaal afgelegde kilometers: 17306 km
 • Aantal dagen onderweg: 215 dagen
 • Huidige locatie: Villa General Belgrano, Argentinië
 • Laatste update: 5 juni 2016

 

Ingebroken….

Helaas een ander reisverhaal dan we in petto hadden….er is afgelopen woensdag ingebroken in de auto ?. Op klaarlichte dag, in een klein stadje (Alta Gracia, Argentinie), midden in het centrum, op een drukke doorgaande weg, 1 blok van het politiebureau vandaan. We waren nog geen uurtje naar een museum, maar dat was helaas tijd genoeg voor de inbreker(s). Wat het extra zuur maakt is dat we voor het eerst zelf niet oplettend genoeg geweest zijn. Zul je nèt zien! Normaal gesproken gebruiken we 2 type sloten: de gewone deursloten die je met een sleutel vanaf de buitenkant op slot draait. Maar daarnaast ook poortsloten aan de binnenkant van de deuren waar we slotjes doorheen hebben hangen, zodat de poortsloten niet opengeschoven kunnen worden wanneer ze een raampje zouden inttikken. De poortsloten moet 1 van ons dus vanaf de binnenkant van de auto afsluiten en vervolgens via de achterkant de auto verlaten. Dit vergt wat meer moeite en klauterkunsten van Janneke, maar is natuurlijk wel veiliger. Het poortslot aan de bestuurderskant hadden we deze keer niet gebruikt, gewoonweg omdat we er niet bij stil hebben gestaan dat er overdag ook ingebroken wordt midden in het centrum op een drukke doorgaande weg…
Ze hebben eerst 1 van de zijraampjes in het midden van de auto geforceerd (die van binnenuit open te schuiven is, naar het nu schijnt ook vanaf de buitenkant met het juiste inbrekersmateriaal…), vervolgens het aluminium vliegengaas kapot gemaakt, maar dit raam is te klein om naar binnen te komen, dus waarom ze dit überhaupt geprobeerd hebben is een raadsel. Vervolgens hebben ze het slot van de bestuurdersdeur weten te forceren en zijn ze via de voorkant naar de achterruimte geklommen.
Er is van alles gestolen, o.a. de laptop, de harde schijf (waar alle foto’s op stonden), e-reader, bijna alle kabels van alle apparatuur, een backpack (vrijwel leeg gelukkig), toilettas met alle sierraden, onze toilettas met alle medicijnen waaronder voor een half jaar malariatabletten, onze toilettas met al ons bestek, een jas, etc. etc.
Heel erg vervelend allemaal en het was natuurlijk echt wel even schrikken en balen, maar we beseffen ook dat we nog geluk hebben gehad. Ze hadden nog veel meer mee kunnen nemen. Wat namelijk lastig is, is de afweging: wat laat je achter in de auto (er kan ingebroken worden) maar ook: wat neem je mee op zak of in de rugzak (je kan overvallen worden). We hebben hier de afgelopen weken over nagedacht en besloten iedere keer een gedeelte mee te nemen en een gedeelte achter te laten in de auto, zodat je niet alles kwijt bent als er 1 van die 2 dingen gebeurt. Gelukkig hebben de inbrekers o.a. een portefeuille, cash geld, onze paspoorten + autopapieren en gps-apparaat niet gevonden die in de auto verstopt lagen. En gelukkig hadden we 1 rugzak met o.a. ons fototoestel, tablet en een portefeuille bij ons.
Natuurlijk hebben we aangifte gedaan, maar we zullen hier niks meer van horen vermoeden we. Hopelijk vergoedt de verzekering een gedeelte.
Het is heel vervelend allemaal, het geeft een hoop gedoe (zo kunnen we bijv. ons fototoestel niet opladen omdat de oplader ook gejat is), maar we gingen er al bijna van uit dat het een keer zou gebeuren. Alleen zó snel al!?
Hopelijk blijft het hierbij, we laten ons in ieder geval niet kisten en gaan verder genieten van ons geweldig avontuur!

Ps. Het reisverhaal (dat al klaarstond op de laptop…) over Uruguay, hopen we gauw opnieuw te schrijven en te plaatsen op de website. We moeten even bezien óf en hoe we daar foto’s bij kunnen plaatsen. Via de tablet werkt het namelijk net iets anders dan via de laptop en ook kunnen we het fototoestel niet aan een tablet koppelen.

This entry was posted in Reisblog, Zuid Amerika. Bookmark the permalink.

23 Responses to Argentinië: We laten ons niet kisten!!!

 1. Anoniem says:

  Heeft de verzekering nog gedokt?

 2. Carlijn says:

  Zó rot voor jullie! Zo veel dingen meegenomen.. 🙁 Daarom extra respect voor jullie houding en dat jullie kijken naar wat er nog wél was.. Echt petje af dat jullie je niet uit het veld laten slaan! Laten we er vanuit gaan dat dit het was en dat de rest van de reis helemaal goed en veilig verloopt! Jullie zijn hoe dan ook toppers!!
  Liefs Carlijn

 3. Aafke says:

  oow dat was ik dus 🙂

 4. Anoniem says:

  Balen man, foto’s en sieraden lijkt me echt super klote, jullie zijn iig wel meteen ff wakker geschud. Al denk ik dat jullie gewon een gewilde verschijning zijn!

 5. joyce&jan says:

  Ik stuur n beschermengeltje! Take care & enjoyyy

 6. Thom says:

  Heb eens een reisverslag gelezen van iemand die door Zuid-Amerika reisde, hij had een systeem om de veiligheid in een bepaald land te beoordelen, geen rolluiken: prima veilig gebied, rolluiken op de 1e etage: lichtelijk onveilig, rolluiken op de 2e etage: behoorlijk onguur gebied, rolluiken op de 3e etage: hou alles in de gaten, altíjd!! Rolluiken hoger dan dat: Gewoon niet komen…

 7. Xxx says:

  Ongelofelijk! Wat balen zeg ? Goed dat jullie nu verder gaan genieten. Ben trots op jullie!

  En nu de opmerking die alleen matties snappen….. Waarom hebben ze ingebroken en foto’s meegenomen?!!!! Ik snap het wel…. Iedereen wil natuurlijk een foto van mijn mattie ? alleen hadden ze beter kunnen vragen of ze ff met je op de foto mochten!

  • Haha idd Mattie, of ze hadden even kunnen googlen, genoeg foto’s van mij te vinden!
   Nee, de foto’s die gestolen zijn stonden allemaal op de harde schijf, ook de foto’s van 5 maanden reizen in Europa. We dachten dat we hier thuis nog een back-up van hadden maar blijkt helaas (en stom genoeg) niet zo te zijn, dus we hebben niets meer, erg zuur dus.

 8. lieke says:

  nou jongens het is erg dat er veel gestolen is maar het had veel erger kunnen zijn. laat je inderdaad niet kisten en gagewoon verder met genieten. veel liefs van mama.

 9. peter says:

  Hi Nijssen,

  Het zelfde als in Australia, hadden ze de eerste nacht de Ford proberen te jatten.
  Idd, niet gek laten maken en gewoon door gaan.

  Groetjes Peer

 10. Tom Tiny says:

  Ralph en Janneke,

  Wij vinden het verschrikkelijk wat jullie overkomen is.
  Wij hopen dat jullie deze tegenslag gauw achter jullie kunnen laten
  en weer volop kunnen gaan genieten van het grote avontuur.

  Liefs, Tom Tiny

 11. Heel sneu en balen allemaal.
  Het is ook overkomen bij verscheping van de camper naar Zuid Amerika was bij aankomst alle kleding gestolen. Baal één dag heel erg, maar de volgende dag alle moed weer verzamelen en laar dit gebeuren de reis niet bederven. Bij een geweldige reis horen ook dit soort dingen. Hou de moet erin en probeer er een positieve draai aan te geven.
  Gerard Lascaris
  http://www.lascarisopreis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *