Argentinië: Le Dakar

 • Beginstand kilometerteller: 88.123 Km
 • Huidige kilometerstand : 153.818 km
 • Totaal afgelegde kilometers: 65.695 km
 • Aantal dagen onderweg: 779 dagen
 • Huidige locatie: Salta, Argentinië
 • Laatste update: 28 januari 2018

Het is niet zo dat we allebei een groot fan waren. Ralph keek het nog wel regelmatig op tv, maar bleef er niet voor thuis. Janneke keek met een schuin oog mee en vond het vooral leuk als de Nederlanders het goed deden, maar daar hield het wel bij op. Het komt in ieder geval niet in de buurt van hoe we allebei voetbal ervaren.
Maar tòch wilden we dit spektakel live gaan meemaken. Hetzelfde met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, als je dan toch in de buurt bent….Dus: op naar de Dakar!

Mooie wildkampeerspot

Zoals wel vaker als je niet al te grote verwachtingen hebt, bleek het een fantastisch spektakel te gaan worden.
We spraken opnieuw met André af, met wie we al 10 dagen in Paraguay op de camping hadden gestaan en daarna nog een paar dagen in de hoofdstad Asunción. Hij reisde dezelfde richting als ons op en wilde ook wel de Dakar zien. We spraken met hem af in de stad Salta in het noordwesten van Argentinië. Hier zou de Dakar zijn bivak hebben, maar we besloten hier niet op te wachten, want we wilden ze juist in actie zien. We wilden de trucks, auto’s, buggy’s en crossmotors in volle vaart voorbij zien razen.

Hereniging met André op de camping in Salta.

De dagelijkse rallyroute wordt telkens 3 dagen van tevoren bekend gemaakt. Dus zodra de route bekend werd die wij wilden bezoeken, reden we samen met André en nog 2 andere Poolse overlanders alvast die kant op, zo’n 300 km verderop. Dit gaf ons mooi de gelegenheid een goeie plek uit te kiezen.

Alleen de rit er naartoe was al geweldig. Het was een prachtige omgeving, dus regelmatig stopten we om van het uitzicht te genieten. We wildkampeerden op een schitterende plek en werden vergezeld door een Argentijnse muzikant die spontaan had besloten niet verder mee te reizen met de bus maar ook op deze mooie plek de nacht door te brengen. Hij had behalve zijn instrumenten en wat kleding helemaal niets bij zich, dus we boden hem nog een restje eten en wat dekens aan.

Met André, de Poolse overlanders en de muzikant genieten we van deze mooie plek.
Continue worden we onderweg verrast met de meest mooie rotsformaties.

De volgende dag bereikten we de plek waar de Dakar die dag erna langs zou komen. Er waren al behoorlijk wat toeschouwers, die net als ons pal langs het Dakar-parcours wilden kamperen. We waren er verbaasd over dat dit geen enkel probleem was. Er was wel politie, maar iedereen was vrij om te staan en kamperen waar hij wilde. Dus wij parkeerden onze auto’s op een paar meter afstand van de weg. Eerste klas uitzicht dus!

Nederlandse vlag: check! Bbq aan: check! Wij zijn er klaar voor.

Alle vijf waren we opgewonden en nieuwsgierig naar de race de volgende dag. Zou het echt zo’n spektakel worden? De sfeer was in ieder geval al hartstikke leuk. Overal bbq-ende Argentijnen en muziek. Dus ook wij staken de bbq aan en versierden onze auto’s met vlaggen.

Na een rumoerige nacht, de Argentijnen houden er van de muziek snoeihard aan te zetten (en niet meer uit te zetten) was het om 10.00u dan zover. Daar stonden we dan, op een halve meter afstand van deze wereldbekende rally. Wat een actie, wat een snelheid, wat een herrie en wat een stof!! En een aantal Nederlandse deelnemers hadden zelfs nog even tijd om te zwaaien toen ze ons met de Hollandse vlaggen zagen staan!

Het was spectaculair en een onvergetelijke ervaring. De foto’s spreken verder voor zich.

This entry was posted in Reisblog, Zuid Amerika. Bookmark the permalink.

14 Responses to Argentinië: Le Dakar

 1. Sabine says:

  Dakar: Leuk. Maar die hoed: die staat jou echt super! Geen grap! Loving it!

 2. Dvdo says:

  Niet bang jullie weer zo zonder veiligheidshekken langs de weg te gaan staan met die brokkenpiloten daar. Hoezo is die andre alleen op wereldreis trouwens? Gezellig boel, snap dat ie geir aansluit bij the foolies van dutch on wheels uit Eindhoven. Dicjt bij de bron voor bbq vlees daar in argentinie @gauchoseatyourhartout💪👍🍾🤜🏻

 3. Mattie says:

  Hoppatee! Weer iets wat jullie van het lijstje kunnen strepen. Supervet hoor! Neem aan dat je het stof nu nog overal tegenkomt 😉 Whahahaha.

  Enne hoor je me gillen??? Denk dat ik vannacht een nachtmerrie krijg van die foto van de ongenode gast die daar loopt. Ai ai ai!

  Maargoed, geniet er lekker van en tot snel! xxxxx

 4. lieke says:

  Geweldig!!!! verder heb ik er niks meer aan toe te voegen. ook de foto s zijn weer
  prachtig. Veel liefs van Lieke. xxx

 5. Bob, Iris, Levi, Noam en Boaz says:

  Schitterende foto’s zeg! Stofhappen daar denk ik. Heerlijk om zo ontspannen te leven zeg!pluk de dag iedere keer.

 6. esther says:

  VET hoor ! wat een ervaring weer !
  xx

 7. Marieke says:

  Tjesusss wat is dit weer een geweldige ervaring zeg!!!

 8. Tom Tiny says:

  Zo,wat fijn zeg dat jullie Dakar ook hebben kunnen meemaken.
  Dat moet wel heel indrukwekkend zijn geweest.
  En alleen al de route ernaar toe, super mooi.
  En wij genieten weer van de prachtige foto’s.
  Nog veel reisplezier gewenst.
  Groetjes en kus, Tom Tiny

 9. Carlijn Oostrom says:

  Wat gaaf zeg!! Zoals altijd: jaloers!!
  Fijne tijd weer!

  Liefs Carlijn

 10. michel en els says:

  Ha alle drie,
  Wat weer geweldige verhalen en foto’s. Wow, echt jaloers dat jullie bij Dakar waren. Wij zijn wel vaste kijkers. En wat goed dat Pietertje weer als nieuw is want dat is wel belangrijk.
  Janneke, alsnog proficiat met je verjaardag en voor jullie drie het aller beste gewenst.
  Groetjes uit Limburg

 11. Mooi, volgend jaar naar het bivak! Dat is net zo spektaculair als ze onderweg bezig te zien!

 12. Ingrid Brouwer says:

  Wat zullen jullie een stof gehapt hebben! Maar het was de moeite waard. Ik ben benieuwd waar de reis nu naartoe gaat. Maak er iets moois van en laat ons blijven genieten van de reisverslagen en de foto´s! Kusje voor jullie en natuurlijk voor Pietertje die jullie door dik en dun steunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *