Home Sweet Home

 • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
 • Huidige kilometerstand : 101224 km
 • Totaal afgelegde kilometers: 13101 km
 • Aantal dagen onderweg: 151 dagen
 • Huidige locatie: Geldrop, Nederland
 • Laatste update: 8 december 2015

                 Na 3 geweldige weken in Denemarken hebben we koers gezet richting Nederland. Voordat we de “testvakantie” zouden afronden, zijn we eerst nog een aantal mensen gaan bezoeken die op de route wonen.

Zo hebben we 3 dagen bij Janneke d’r oud-collega Kristel en diens vriend Maarten in Hamburg gelogeerd. Zij wonen sinds een jaar in deze leuke stad. We hebben genoten van de gastvrijheid èn de glühwijntjes op de sfeervolle kerstmarkten.                          Vervolgens zijn we “oma Duitsland” (Janneke d’r stiefoma) in de buurt van Hannover gaan bezoeken en hebben hier 1 nacht gelogeerd. Met haar 84 jaar weet ze gasten net als vroeger nog steeds te verwennen met heerlijk eten en praatte ze honderduit. En schnapps mocht natuurlijk ook niet ontbreken! Een heel gezellig en onvergetelijk bezoek. Op 28 november zetten we na bijna 5 maanden weer voet op Nederlandse bodem. Dit “oranje-gevoel-moment” moest natuurlijk gevierd worden met onze “oranje-vrienden” Joost en Danny die we in 2012 op het EK in Oekraïne ontmoet hebben. We logeerden bij Joost en zijn vriendin Lianne in De Achterhoek, die ons verrasten met een overheerlijke Hollandse andijviestampot. Als kers op de taart werden we ’s ochtends verrast met een chocoladeletter in onze schoenen!            Omdat we toch nog in de reismodus zaten, besloten we ook nog langs een aantal garages te gaan die gespecialiseerd zijn in Land Rovers. Hoofddoel hiervan was te praten over het gebrek aan snelheid op met name de bergwegen. Eén van de garages bleek zich om de hoek van Janneke d’r tante te bevinden, dus een bezoek aan tante Liedewij kon dan ook niet uitblijven. We logeerden hier 1 nacht en genoten van de gezelligheid en een heerlijke hutspot. Na alle gezellige bezoekjes was het dus tijd om langs verschillende garages te gaan. Wat we vooraf al vermoedden werd door de garages bevestigd: de enige oplossing om meer snelheid te creëren is een andere motor er in te bouwen. De orginele 2,25 dieselmotor die er nu in zit gaat heel lang mee, maar heeft onvoldoende power om mee te gaan in het tempo van deze moderne tijd (iets wat Janneke niet geheel vreemd is op telefoongebied!). We zijn momenteel druk doende om uit te zoeken hoe we het inbouwen van een andere motor het beste kunnen realiseren. Wordt vervolgd hoe, wanneer en waar we onze reis zullen voortzetten. Op 1 december waren we na een testvakantie van precies 5 maanden weer thuis. We genieten momenteel van het weerzien van familie en vrienden èn de luxe zoals het hebben van een douche en een echte wc! And the winner is………………………………………………………… Op Facebook hadden we een prijsvraag uitgebracht (de volgende keer zullen we die ook op de website zetten, voor degenene die geen Facebook hebben!). De prijsvraag luidde: “Tijdens onze reis kwamen we dit bijzondere mannetje tegen. Wie is dit mannetje en in welke stad staat hij??

Het juiste antwoord is: Manneken Pis in Bogense (Denemarken). Uit de goede inzendingen heeft de onafhankelijke jury de volgende 3 winnaars gekozen: De orginaliteitsprijs gaat naar……….Rocco! Zijn antwoordt luidde: “Het is een jonge Rene van de Kerkhoff die op een ajax vlag staat te pissen en het beeld staat in de bennekel”. Hij wint hiermee een J-Tag-kerstmuts die hem ongetwijfeld prachtig zal staan! De tweede prijs gaat naar…………….Ingeborg van Bladel! Ook al houdt ze niet van bier, we weten zeker dat dit biertje haar wel zal smaken! En de eerste prijs gaat naar………Myra Wiselaar!!! Zij was er als de kippen bij èn met het juiste antwoord. Proficiat Myra, we zullen zorgen dat dit overheerlijke biertje snel bij jou komt! Ook Niek Gerritsen heeft een biertje gewonnen met de “zoek-onze-auto-op-de-foto” in Estland. Helaas geen Ests biertje (we konden het niet laten deze op te drinken in het prijzige Noorwegen…), maar een heerlijk kerstbier uit Denemarken zal Niek ook vast wel smaken.   Nog een aantal conclusies op basis van de 151 dagen durende testvakantie, 13.101km die we afgelegd hebben en de 9 landen die we aandeden:

 • Het land met de mooiste natuur is overduidelijk Noorwegen
 • Het land met de gezelligste mensen is absoluut Denemarken
 • Het land met de meest stugge mensen is met stipt op nr. 1 Noorwegen. In een maand tijd hebben we hier welgeteld 1 Noor gesproken…
 • De leukste stad: Kopenhagen. Niet voor niets verbleven wij hier 7 dagen.
 • De meest verrassende stad: Aarhus in Denemarken. Een sfeervolle stad met ontelbare leuke koffietentjes, restaurantjes, kroegjes, oude binnenstad, leuke boutiquejes en antiekwinkeltjes en een hele relaxte en hartelijke sfeer.
 • Het meest onmisbare reisitem dat we bij ons hadden: de zelfgebreide sloffen en sokken van Lieke (Janneke d’r moeder) die we vanaf Finland zo’n beetje iedere avond aan hebben gehad.
 • Het meest misbare reisitem dat we bij ons hadden: beachball. Tot Janneke d’r grote spijt bleef Ralph weigeren dit te spelen…
 • De irritantste persoon die we tijdens de reis tegen zijn gekomen: een Duitser in Hamburg die vanuit zijn auto boos naar ons riep: “Du stinkst!!!”
 • Ergste wat we hebben meegemaakt: na een wandeling onder de mooseflies zitten en deze dagen erna nog steeds tegenkomen in je kleding en haren.
 • Aantal ontvangen boetes: 1. Alhoewel we een 2e keer geflitst waren in Duitsland, hebben we deze boete nooit ontvangen. Of dit te maken heeft met het feit dat we dakloos zijn en dus geen adres hebben, of omdat ook de Duitsers inzien dat onze auto echt niet zo’n snelheidsduivel is, weten we niet.
 • Het duurste land waar we zijn geweest is Noorwegen, met kort daar achter Denemarken en Finland.
 • Het goedkoopste land waar we zijn geweest is Rusland.

De afgelegde route: Kaart europa 2 werkelijke route

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

16 Responses to Home Sweet Home

 1. Angela says:

  Genoten van jullie leuke verhalen, en mooie foto’s van de testvakantie! Ik kijk uit naar deel 2, succes met de auto en geniet van de feestdagen hier in NL. Liefs!

 2. Marion says:

  Hey Ralph en Janneke,

  Ook ik genoten van al jullie mooie reisverhalen, ook superleuk geschreven!
  En jullie hebben jullie thuiskomst goed getimed rondom de geweldige prestatie van ons PSV 🙂
  Wellicht zien we elkaar nog een dezer weken in het stadion?

  Geniet van de luxe thuis en familie om vrienden om jullie heen!

  Groetjes, Marion

  • Janneke says:

   Leuk dat je ons volgt Marion. En inderdaad, een betere timing hadden we ons niet kunnen wensen!! Wat een onvergetelijke wedstrijd, ik ben nog steeds aan het nagenieten! Ik heb je gemist in het stadion? Zaterdag zijn we er ook weer bij, misschien zien we je dan?

   • Anoniem says:

    Ja klopt, we hadden helaas maar 1 kaartje en Thijs was de gelukkige…maar toch wel genoten, echt geweldig!
    Zaterdag ben ik er bij, tot dan!

 3. Anoniem says:

  Een eer om deel te zijn van jullie proefreis!!! Wij hebben genoten van jullie aanwezigheid! De klompjes staan vol trots op het toilet ??. Wat Overigens niet gemeen bedoeld is
  Zoals jullie weten. Succes met de zoektocht naar een nieuwe motor. Ene zal die irritante Hamburgers zeggen dat ze een ben moeten houden tegen lieve leuke mensen in een Landrover 😉 xxxxx vanuit Hamburg

 4. Aafke says:

  Ik word helemaal blij van jullie geweldige verhalen en foto’s! X

 5. Carlijn says:

  Wat een toffe reis al! En er is nog zo veel meer te komen! Geniet van de tijd thuis en geniet nog meer van het volgende avontuur;)

 6. Sabine Emmerich says:

  Als je maar weet dat ik altijd beachball met jou wil spelen Knus!

 7. Ingrid Brouwer says:

  Wat heb ik genoten van jullie reisverslagen en foto’s. Alles werd zo levendig beschreven. Fijn voor jullie om weer even thuis te zijn bij familie en bekenden. Geniet van de kerstdagen en ga gezond 2016 in!

 8. Tom Tiny says:

  Al met al hebben jullie een geweldige reis gehad en veel mooie en leuke avonturen meegemaakt.
  Wij hebben genoten van alle mooie foto’s, berichtjes,gesprekjes en reisverslagen.
  Wij zijn blij dat alles goed is gegaan en jullie weer veilig en gezond thuis zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *