Finland: Boven de Poolcirkel

  • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
  • Huidige kilometerstand : 96568 km
  • Totaal afgelegde kilometers: 8445 km
  • Aantal dagen onderweg: 99 dagen
  • Huidige locatie: Tromsө, Noorwegen
  • Laatste update: 10 oktober 2015

 

Na het fantastische beren-spotten zijn we verder noordelijk getrokken. Omdat het verblijf in een typisch Fins vakantiehutje ons zo goed bevallen was, hebben we via Airbnb opnieuw een Fins hutje gehuurd. Deze keer lag het hutje nòg afgelegener; je kon er alleen per roeibootje komen! Opnieuw met sauna, openhaard en zonder stromend water en elektra. Ook deze keer was het een geweldige ervaring. Het is zo bijzonder om zo afgelegen te zijn, alleen maar stilte en genieten van de prachtige omgeving.

         

Vervolgens zijn we 12 km gaan hiken in Oulanga National Park. Een hele mooie route, langs een wilde rivier, met mooie uitzichtpunten en de natuur in herfstkleuren. Na deze hike zijn we verder gereden en zijn we de poolcirkel overgegaan.

 

 

 

 

 

Op de poolcirkel, in het stadje Rovaniemi, woont de Kerstman, de èchte Kerstman! Natuurlijk konden we een bezoek aan deze lieve man niet laten schieten. Het is een ware toeristenattractie, maar we kunnen niet ontkennen dat het geweldig was hem in het echt te ontmoeten. We hebben zelfs 5 minuten met hem mogen spreken en tot onze verbazing sprak de beste man Nederlands! Om al zijn kadootjes te kunnen bekostigen, heeft de Kerstman ook wat inkomsten nodig, vandaar dat hij €35,- per foto vraagt… Deze hebben wij maar aan ons voorbij laten gaan.

            

We zijn verder Lapland ingetrokken. De afstanden tussen dorpjes worden hier steeds groter en de dorpjes worden steeds kleiner. Het is hier ongelooflijk dunbevolkt, je ziet meer rendieren dan mensen! Ook de natuur verandert hier zichtbaar. Er is minder begroeiing en de bomen worden steeds kleiner en de temperatuur is een stuk lager. In Lapland zijn we naar 2 museums geweest over de Sami’s, de oorspronkelijke bewoners die hier in (afnemende mate) een nomadenbestaan leiden met hun rendieren.

 

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *