Wie zijn wij

 

Ralph

Ralph (28-03-1977) 

Ik kom uit Eindhoven. Tot aan ons vertrek was ik in het dagelijkse leven waarde-analist en energie-adviseur. Het reizen en interesse in de wereld heeft er altijd al in gezeten.

Na afronding van mijn studies ben ik twee keer voor langere tijd op reis geweest. In 1998 ging ik met twee vrienden voor zes maanden naar Australië en in 2004  in mijn eentje voor één jaar naar Nieuw Zeeland en Zuidoost Azië.

Hobby’s van mij zijn: fotografie, wandelen, duiken, lezen, geocaching, vreemde (Craft) bieren proeven, voetbal (PSV, sinds 1986 heb ik een seizoenskaart, die ik ook tijdens de reis blijf aanhouden – en Oranje) en sinds de aanschaf van onze Landrover gelukkig ook klussen in de breedste zin van het woord. Alle vrije uurtjes van de afgelopen jaren besteedde ik dan ook aan het ombouwen van de Landrover.

 

 

JannekeJanneke (10-01-1981) 

Ik ben geboren en getogen in Geldrop. Ik heb  Maatschappelijk werk en dienstverlening in Eindhoven gestudeerd. Na een aantal jaren in een nachtopvang voor dak-en thuislozen te hebben gewerkt, was ik sinds februari 2008 tot aan ons vertrek werkzaam als toezichthouder bij de reclassering.

Na afronding van mijn studie in 2003 heb ik één jaar met een vriendin door Australië en Nieuw Zeeland gereisd. Vanaf toen is de reisverslaving begonnen.

Hobby’s van mij zijn:  wandelen, lezen, moestuintje, jaren ’90 feestjes met mijn broer en beste vriendin afgaan, voetbal (PSV uiteraard en ook ik heb sinds 4 jaar een seizoenskaart, en natuurlijk het Nederlands elftal), afspreken met vrienden en familie, Wie is de mol, Expeditie Poolcirkel en Expeditie Robinson.

 

 

JOLYMPUS DIGITAL CAMERAanneke en Ralph 

Ralph en Janneke leerden elkaar tijdens het EK 2006 kennen. Ralph z’n beste vriend en Janneke d’r beste vriendin hadden destijds een relatie en hadden al een poos tevergeefs geprobeerd ons te koppelen. Nadat zij het gekoppel opgegeven hadden, sloeg de vonk in 2007 definitief over tijdens het (in meerdere opzichten) historische kampioenschapsfeest van PSV (dankzij 1 doelpunt verschil) . Op 04-10-2010 gaven ze elkaar het ‘ja-woord’ ihkv een geregistreerd partnerschap. Trouwen en in het middelpunt van de belangstelling staan was voor ons allebei gelukkig geen droom!

We zijn allebei gek op reizen en samen hebben we al aardig wat landen gezien. Zo zijn we in de volgende landen op reis geweest: India (2007), Mexico & Guatemala & Belize (2008-2009), Frankrijk & Spanje (2009), Thailand & Myanmar (2010), Syrië & Jordanië & Egypte (2010), IJsland (2011), Italië (2011), Polen &Oekraïne (2012 EK), Marokko (2013), Oostenrijk, Kroatië  & Duitsland (2014) . En behalve deze vakanties zijn we ook verschillende weekendjes weggeweest in binnen- en buitenland, waaronder Berlijn (3 x),  Budapest, London, Parijs, SONY DSCBarcelona, Amsterdam, Giethoorn, Haarlem, Groningen en Nijmegen.

We hadden er al vaker over gesproken en gedroomd om samen een lange en verre reis te gaan maken. Het idee om met een auto te gaan reizen ipv met de backpack is in Syrië ontstaan. Daar ontmoetten wij een Nederlands stel dat in een Volkswagen busje aan het reizen was richting Afrika.

 

 

 

SONY DSC“Pietertje” (1981) 

In 2011 kochten wij onze Land Rover Serie 3 109 Ambulance. Het is een voormalige ambulance uit het Nederlandse leger. Na 4 jaar sleutelen en klussen was hij af naar onze smaak.

Tijdens de reis werd onze trouwe metgezel omgedoopt tot de naam Pietertje, refererend aan de pindakaasreclame. Want als een ware zwemkampioen moest hij in Argentinië een 30 km lange zandweg trotseren die door een tropische regenbui veranderd was in een ware rivier. Hier borstcrawlde hij zich zonder problemen doorheen en de naam Pietertje was geboren!

 

 

 

 

 

Comments are closed.