Genieten en relaxen in Oost-Polen

  • Beginstand kilometerteller: 88123 Km
  • Huidige kilometerstand : 92362 km
  • Totaal afgelegde kilometers: 4239 km
  • Aantal dagen onderweg: 54 dagen
  • Huidige locatie: Riga, Letland
  • Laatste update: 26 augustus 2015

 

Na Gdansk zijn we verder gegaan richting het oosten van Polen. Dit gebied kenmerkt zich door de velen meren en natuur en is een stuk minder toeristisch dan aan de Oostzee. Op de route hier naartoe kwamen we een prachtig meer tegen met een mooi strandje. Hier stonden een paar tentjes en voor ons was de keuze zo gemaakt: wildkamperen met het meer als badkuip! Geweldig om ‘s ochtends wakker te worden en dan een duik te nemen als douche!

    

In Swieta Lipka hebben we misschien wel één van de mooiste kerkjes bezocht hier in Polen. Heel klein maar van binnen volledig beschilderd.

     

Ook hebben we een bezoek gebracht aan Wolfsschanze (Wolf’s Lair). Het hoofdkwartier van de Duitsers in het oosten tijdens de 2e wereldoorlog, wat een heel groot bunkercomplex was. Ook is dit de plek waar een aanslag (door Duitse officieren) op Hitler gepleegd werd middels een bom in een koffertje. Hij was in tegenstelling tot anderen alleen maar lichtgewond. De Duitsers hebben vrijwel het hele bunkercomplex opgeblazen bij hun terugtrekking, maar omdat de muren en de daken soms wel 8 meter dik waren, zijn de bunkers nog wel te zien. Eigenlijk viel deze historische bezienswaardigheid tegen. Je kan nergens naar binnen en er staan nergens bordjes met beschrijvingen bij. Jammer, maar wel bizar om hier te zijn.

Het merengebied in het oosten van Polen is een heel mooi gebied waar wij ons deel in Polen mee afgesloten hebben. We hebben hier een aantal dagen gerelaxt en niet veel gedaan. Ralph heeft nog aan de auto gewerkt omdat er een kleine lekkage was.

          

This entry was posted in Europa, Reisblog. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *